Adómentes tankolást kínál a Mol egyik leányvállalata


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.24. forrás: mfor.hu

 

A magyar olajtársaság román leánycégénél olyan szolgáltatást vezettek be, melynek keretében a Szlovéniában tankoló fuvarozók visszaigényelhetik a jövedéki adót.

 

A Mol Románia és a Taxback.com új szolgáltatást nyújt jövedéki adó visszatérítésére a Szlovéniában történő gázolaj-tankolás esetében. Az MTI bukaresti irodájába is eljuttatott közlemény szerint a Mol Gold üzemanyagkártyáját használó kereskedelmi flották üzemeltetői élhetnek ezzel a szolgáltatással, a visszaigényelhető összeg 130 euró minden 1000 liter üzemanyag tankolásakor.
Ovidiu Irimies, a Mol Románia kereskedelmi és logisztikai igazgatója elmondta: azok a fuvarozók, akik Szlovénián keresztül haladnak a Románia-Olaszország útvonalon, az új szolgáltatásnak köszönhetően több mint 30 százalékkal csökkenthetik az üzemanyagra szánt kiadásaikat. Ezt a költségcsökkentést a gázolajra számított jövedéki adó, illetve az áfa visszafizetése teszi lehetővé. A Mol Gold üzemanyagkártya használata, valamint egy hatékony útvonal kiválasztása a legjobb megoldás e tekintetben - tette hozzá az igazgató.

A jövedéki adót olyan kereskedelmi célú teherszállító járművek, illetve személyszállító buszok esetében térítik vissza, amelyek össztömege meghaladja a 7,5 tonnát, függetlenül attól, hogy menetrend szerinti vagy egyedi járatok. Az egy adott hónapban vásárolt gázolaj jövedéki adójának a kifizetésére a következő hónap utolsó napjáig kerül sor, az előző évire pedig március 31-ig.

A Mol-csoport Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és a FÁK tagállamaiban van jelen, az alkalmazottak száma meghaladja a 34 ezret. A Mol tulajdonában 5 magas komplexitású finomító van Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Olaszországban, évente összesen 23,5 millió tonna finomítói kapacitással. Több mint 1600 töltőállomást üzemeltet Közép- és Délkelet-Európában, egy több mint 5500 kilométer hosszú magasnyomású földgázvezetéket is működtet Magyarországon, részt vesz a petrolkémia-üzletben is. A Mol 126 töltőállomással rendelkező hálózatot üzemeltet Romániában. A Taxback.com multinacionális vállalat, a Taxback csoport része, 1996 óta adó-visszatérítésekre vonatkozó szolgáltatásokat nyújt.