Nemzetközi hegesztéstechnikai konferencia Budapesten


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.15.forrás:gyártástrend

A Gépipari Tudományos Egyesület Hegesztési Szakosztálya, Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés, valamint az Óbudai Egyetem 2010. május 19. és 21. között rendezi meg nemzetközi hegesztési konferenciáját.

A jubileumi konferencia az új hegesztési eljárások és anyagok kapcsolatának, a gépesített gyártási folyamatok tapasztalatainak és fejlesztési lehetőségeinek ismertetésén túl az élet, az egészség, a környezet védelmét, a hegesztők képzését helyezi a tanácskozás középpontjába. A konferencia hagyományos célja az újdonságok megismerése, segítség nyújtása a gyakorlati alkalmazáshoz, valamint a hazai hegesztési kultúra megmérettetése. A szervezők előadási lehetőséget biztosítanak a fiatal EWE és EWT címet, szakmérnöki oklevelet szerzett hegesztő szakembereknek, s ifjú doktoranduszoknak. A konferencia szakmai területeit a rendezők a hegesztett szerkezetek anyagaira, a hegesztett kötések és szerkezetek vizsgálatára, valamit a hegesztés és rokon eljárásai humán környezetére építették. A konferencia rendezői – hagyományteremtő céllal – első alkalommal a hegesztés és rokon eljárásai, a hegesztett kötések vizsgálata tárgykörhöz kapcsolódva „FÓRUM” és „HEGTECH 2010” címmel kiállítási lehetőséget biztosítanak a szakterületen működő cégek részére. A FÓRUM célja a felhasználó és kereskedő cégek képviselői közötti aktív, szervezett párbeszéd létesítése. A  szervezők a konferencia teljes ideje alatt látogatható kiállítás keretében lehetőséget tudnak biztosítani igény szerinti egységstandokon termékek, prospektusok, kiadványok kiállításához, a céges konzultációk lebonyolításához.

A 25. Jubileumi Hegesztési Konferenciáról további információk a www.hegkonf2010.uni-obuda.hu portálon találhatók. A jelentkezési lapot az Óbudai Egyetem Rektori Hivatala részére (levélcím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/B. fax: 06-1-666-5621) kell eljuttatni.