Továbbra is várják a jelentkezőket a milliárdok


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

2010.02.08. forrás: piac&profit

Nem merültek ki a hosszú távú fejlesztéseket a munkaerő képzésével előremozdító uniós pályázati források, a TÁMOP 2.3.3/B. esetében a 10 milliárdos keretösszeg csupán egyharmadára érkezett igénylés. A TÁMOP 2.3.3/B. kiírást megelőzően nem állt rendelkezésre nagyvállalatoknak olyan támogatási forma, amely 100 százalékban finanszírozta volna a munkaerő pályázat útján megvalósuló képzését. A 250 fő fölötti létszámú nagyvállalatok a projekt keretein belül akár önrész nélkül, maximális intenzitással pályázhatnak a képzési költségekre - de kizárólag olyan cégek élhetnek a lehetőséggel, akik korábban OFA-s pályázaton nem indultak.

A munkaerő-piaci kulcskompetenciák, valamint a szakképzésbe való bekapcsolódáshoz szükséges bemeneti kompetenciák fejlesztésére irányuló képzéseken - amelynek részleteiről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldalán olvashatunk - eltöltött időt nem saját erőből kell finanszírozni a vállalkozásoknak. A pályázatkiíró kedvező feltételeket dolgozott ki, így a kieső munkaidőre eső munkabér 160 százalékának térítése is biztosított a pályázók számukra, emellett a létszámmegtartási kötelezettség is értelmezhető akár egyetlen telephelyre vagy divízióra.

A TÁMOP 2.3.3/B. „Nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatása" című uniós forrásra 2010. február 26-ig lehet még benyújtani a kész pályázati anyagokat, ami elégségesnek bizonyul a pályázati projekt összeállítására. A támogatás megszerzéséhez DFT-Hungária térítésmentesen vállalja a vállalkozások pályázati lehetőségének elemzését és prezentációját. A szolgáltatást a 06 20 338 0696 telefonszámon és a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen lehet igényelni.