A Honda aratott és aratni is fog


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.04. forrás:LEANCENTER

A Honda meghatszorozta profitját az előző év utolsó negyedévében és egyúttal megemelte a márciusban végződő pénzügyi évre vonatkozó prognózisát. A Honda 1,49 milliárd dolláros nettó eredményről számolt be az előző év utolsó három hónapjában, messze felülmúlva a Thomson Reuters elemzőinek 818 millió dolláros előrejelzését. A profitnövekedést a cég a 11,5 százalékos eladáscsökkenés ellenére érte el, részben az erős jen okán - jelenti az AP.

A japán autógyár 2008 végén is pluszban zárt, ellentétben riválisaival, a költségcsökkentésnek és az erős motorkerékpár üzletágnak köszönhetően. A 2010 márciusában végződő üzleti évben a cég jelenleg 2,9 milliárd dolláros profitra számít, ez csaknem kétszerese az előző évben jelentett eredménynek és egyben – két év után először – az első éves profitemelkedés. A Honda 3,4 millió autó eladását tervezi 2010-ben, 0,2 százalékkal kevesebbet, mint az előző pénzügyi évben.

A Honda várhatóan profitál majd a Toyotát sújtó technikai gondokból is, bár a cég szintén több százezer autó visszahívására kényszerült az ablakemelő motor meghibásodása miatt.