Lendületben a ZF Hungária


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2011. április 07. forrás: Auto Pro

A járműipar világszinten tapasztalható felfutása nyomán, 2011-ben várhatóan 35 százalékkal nő a sebességváltókat gyártó ZF Hungária Zrt. forgalma, eléri a 210 millió eurót – jelentette be Ulrich Diller elnök-vezérigazgató csütörtökön a társasság egri székhelyén.

Ugyanakkor az idei terveiket befolyásolhatja a Japánban bekövetkezett természeti katasztrófa negatív hatása a japán járműiparra. – A szállítások eddig folyamatosak voltak, ám már két japán autóipari partnerük jelezte, hogy négy hétre leállította a termelést – mondta.
Az elnök-igazgató felhívta a figyelmet arra, hogy a termékeikhez szükséges alkatrészek 50 százalékát, magyar, Egerben és környékén működő beszállítóktól szerzik be. Ezek a cégek, újabb több száz embernek adnak munkát. Ezzel kapcsolatban kifogásolta, hogy a beszállítóik fejlesztéseit gátolja a bankok visszafogott hitelezési politikája. A pénzintézetek szerinte túl szigorú feltételekkel nyújtanak hitelt a vállalkozásoknak.
A sajtótájékoztatón bemutatták a társaság új ügyvezető igazgatóját Őszi Csillát, aki 14 éve dolgozik a cégnél. A ZF, amely a világ legnagyobb hajtástechnológiai konszernje 1995-ben vásárolta meg a Csepel Autó egri sebességváltógyárát.