Szentgotthárdi Opel: lerakták az új motorgyár alapkövét


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2011. április 12. forrás: Auto Pro

Lerakták az Opel új motorgyárának alapkövét Szentgotthárdon kedden, ezzel megkezdődik az Opel 500 millió eurós beruházásának építkezése, amely 2012 végére készül el.

Az alapkőletételi ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök  hangsúlyozta: a magyar kormány hosszú távú együttműködést kínáló  partnert lát a General Motorsban.

Hangoztatta: Magyarország azzal segíti Európát, hogy jó  befektetési lehetőséget kínál, hozzájárul ahhoz, hogy a termelő  beruházások ne hagyják el a régiót. 

"Az GM megadja a tiszteletet Magyarországnak és megadja a  tiszteletet a gyárában dolgozó magyar embereknek is, ez pedig  ugyanolyan fontos, mint a tisztességes munkabér és a jó  munkakörülmények" - fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor beszédében emlékeztetett arra, hogy a  rendszerváltást követően a General Motors volt az első, amely az  iparág képviselői közül felépítette autógyárát, amely beruházásával  bizalmat szavazott a diktatúrától még éppen csak megszabadult  Magyarországnak. 

"Ezért Önök mindig is kitüntetett partnerei maradnak  Magyarországnak" - mondta a miniszterelnök.
 
Nick Reilly, az Opel/Vauxhall elnöke beszédében elmondta: az  Opel 100 százalékig elkötelezett Szentgotthárd mellett, átfogó  termékoffenzívájába bevonta a magyarországi telephelyet, és a világ  egyik legmodernebb motorgyárává fejleszti. 
Szentgotthárdon háromféle új motorcsaládot fognak gyártani,  amelyek megfelelnek majd a legmagasabb, Euro-6 műszaki  feltételeknek. A gyártás során a megrendelésekhez rugalmasan  igazodva rövid átállás után ugyanazon a gépsoron készülhetnek  mindhárom motorcsalád tagjai, ami jelentősen növeli a hatékonyságot  is.
  
A beruházás közvetve és közvetlenül mintegy 2.500 munkahelyet  teremt a térségben.
  
Nick Really ünnepi beszédében szólt arról is, hogy az Opel  2014-ig összesen 11 milliárd eurót fektet be a gyártástechnológia  fejlesztésébe, szavai szerint a szentgotthárdi üzemegység bővítése  jól példázza, hogy merre tart a vállalat egésze.