Magyar Suzuki három hétig egy műszakban


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

2011. május 3. Forrás: Auto Pro

Május elejétől három hétig alkatrészhiány miatt egy műszakban termel az esztergomi Magyar Suzuki Zrt. - tájékoztatta a vállalat kedden az MTI-t.

Ebben az időszakban naponta csak 400-430 autót készít a  gyár, de a csökkentett üzemmódot minél hamarabb szeretnék  megszüntetni. A dolgozók közül senkit nem bocsátanak el, számukra az  állásidőt fizetik, csak a műszakpótléktól esnek el - tette hozzá  Ruska Viktória a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője

Az alkatrészhiány a Japánban történt természeti katasztrófa  miatt állt elő, és általában a kisebb elektronikus alkatrészeket  érinti. A műszakszám csökkentésére azért van szükség, hogy a  készletek kitartsanak, amíg  az utánpótlás meg nm oldódik - mondta  el a kommunikációs vezető.

Egyelőre három hétre látják előre a májusi gyártási menetrendet.  A Magyar Suzuki vezetése mindent megtesz, hogy csökkenthessék az  esetleges gyártási kiesést és mielőbb újra indíthassák a két  műszakos munkarendet, melyben naponta 850 autó készülhet.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd  forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A  3.500 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít  munkát.

2008-ban már az 1 millió 500 ezredik darab magyar Suzuki  elkészültét ünnepelték a gyárban, amelynek kapacitása ugyanabban az  évben elérte az évi 300 ezer darabot, idén 170.000 autó legyártását  tervezik.