Volkswagen: kötelező ajánlat az MAN-re


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2011.06.03. forrás: Auto Pro

A Volkswagen AG május 31-én, kedden a német átvételi jog rendelkezéseinek megfelelően az MAN SE valamennyi külsős részvényesének nyilvános kötelező ajánlatot tett az MAN SE részvényeire vonatkozóan. A Volkswagen ajánlati ára a MAN részvényeseinek törzsrészvényenként 95,00 EUR és elsőbbségi részvényenként 59,90 EUR. Az elfogadás lehetséges határideje a 2011. május 31-i közzététel napján kezdődik és 2011. június 29-én jár le.

Ezt az ajánlatot készpénzfizetési ajánlatként teszik különböző szabályozási, különösen a fuzionálásra vonatkozó ellenőrzési jogi engedélyek függvényében. A közzététel nem jelent az MAN SE törzs- vagy elsőbbségi részvényeire (együtt: „MAN részvények”) vonatkozó vásárlási ajánlatot vagy kötelező eladási ajánlattételi felhívást. Az ajánlat közzétételét a május 30-án engedélyezte a Pénzügyi Szolgáltatók Szövetségi Felügyelete. A befektetőknek, valamint az MAN részvények tulajdonosainak nyomatékosan ajánlják, hogy olvassák el az ajánlati dokumentációt, valamint valamennyi egyéb olyan dokumentumot, amelyet a kötelező ajánlattal összefüggésben tesznek közzé, mivel azok fontos információkat tartalmaznak.

( http://www.volkswagenag.com/ir )

Amennyiben az, az alkalmazható jog szerint megengedett és a német piaci gyakorlattal összhangban történik, a Volkswagen AG vagy a nevében eljáró személyek a kötelezően tett ajánlaton kívül az elfogadási idő lejárta előtt, alatt vagy azt követően közvetve vagy közvetlenül megszerezhetnek MAN részvényeket, illetve erre vonatkozó megállapodásokat köthetnek. Ez hasonlóképpen vonatkozik más olyan értékpapírokra is, amelyek MAN részvényekre történő közvetlen átalakítási vagy becserélési jogot, illetve opciós jogot biztosítanak.

A Volkswagen ezzel további lépést tesz meg az MAN, a SCANIA és a Volkswagen alkotta integrált haszongépjármű-konszern felé vezető úton. Mivel ez a kötelező ajánlat csak 2011. június 29-e után valósul meg, az MAN SE 2011. június 27-i müncheni közgyűlésén elfogadandó osztalékok még megilletik azokat az MAN részvényeseket is, akik elfogadják ezt az ajánlatot.