Miskolc bemutatkozott az Automotive Hungary-n


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A NOHAC is képviseltette magát a szakkiállításon

A Hungexpo területén rendezték meg november 5-e és 7-e között az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítást, amelyen az autóipar minden jelentősebb szereplője képviseltette magát. Miskolc városa saját standdal jelent meg a kiállításon. A standon bemutatkozott a NOHAC is.

A második alkalommal megrendezett közép-kelet-európai járműipari szakkiállítás lefedte a járműgyártásnak a tervezéstől a kivitelezésig tartó összetett folyamatát. A rangos szemle különleges környezetet biztosított új üzleti kapcsolatok kiépítésére, valamint a meglévő kapcsolatok ápolására is.

A rendezvény szerves részeként folyamatos szakmai program folyt a kiállítási csarnok nagyszínpadán. Ennek keretében tartott előadást Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere. Elmondta, a városban már megtelepedett sok, neves járműipari beszállító cég, amelyek közt megtalálható a Bosch, a Shinwa, a Delco Remy, a Patec és a Takata. Ez utóbbi Miskolcon hajtja végre az elmúlt 3 év legnagyobb magyarországi zöldmezős beruházását. Az alpolgármester kiemelte: Miskolc standján bemutatkozik a NOHAC Észak-magyarországi Autóipari Klaszter is, amely több mint 70 tagjával az egyik legnagyobb a hazai autóipari klaszterek között.

„Ezek a körülmények arra predesztinálják Miskolcot, hogy részt vegyen Közép-Kelet Európa legnagyobb járműipari beszállítói szakkiállításán. Miskolc nélkül ma már nem lenne teljes ez a kiállítás” – tette hozzá Pfliegler Péter.

A szakmai program másik, nagy sikerű prezentációja keretében Kersten Bachmann, a Takata elektronika- és légzsák üzletágért felelős európai igazgatója mutatta be a rekord gyorsasággal megépült miskolci gyárat, ahová a legmodernebb technológiát építették be.

A kiállítás zárónapjának szakmai programja az oktatás-képzés-karrier témakörről szólt. A megnyitót dr. Parragh László, az MKIK elnöke tartotta, majd a nagy érdeklődés mellett lefolytatott panel beszélgetések következtek. Ennek keretében Bihall Tamás, a BOKIK elnöke, az MKIK oktatási és képzési alelnöke a duális képzés gyakorlatáról és annak fontosságáról fejtette ki álláspontját, megemlítve, hogy a kamara évek óta ebben a kiállítási csarnokban rendezi a nagysikerű Szakma Sztár Fesztivált.

Miskolc 50 négyzetméteres standdal jelent meg a több mint 200 kiállítót felvonultató Automotive Hungary-n. Miskolc város és a Miskolc Holding mellett jelen volt a standon a Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Bay-Intézet, a Miskolc Térségi Integrált Szakképző Központ, a Bosch, a Takata, a Shinwa és a NOHAC is.

 

kep01


kep02

 

kep03