Gyárlátogatás a kecskeméti Mercedes-nél


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A kecskeméti Mercedes-Benz gyárban jártak április 30-án az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) tagjai. A szakemberek gyárlátogatáson is részt vettek.
Kecskeméten gyártják a Mercedes–Benz kompakt gépjárműveinek új generációit, a B- osztályt, a négyajtós coupét, a CLA- t, valamint a CLA Shooting Brake-et.
A NOHAC tagvállalatok képviselőiből álló csoport programja egy filmvetítéses gyártörténeti bemutatóval kezdődött, majd testközelből élhették át, miként születik meg egy új autó.
A présüzemet megtekintését követően láthatták a monumentális – 8 méter magas, 50 méter hosszú –, forgácsolás nélkül alakító „présutcát”, ahol a lemeztekercsekből karosszéria elemek lesznek. Ezek az alakított lemezek aztán a karosszériaüzemben nyerik el autóformájukat. A csoport tagjai itt megtekinthették az automatizált gyártást: a hegesztőrobotok összehangolt munkáját, valamint az úgynevezett alsó- és felsőpályás anyagmozgatást.
A gyárlátogatás utolsó állomása az összeszerelő üzem volt. A fényezett karosszériából itt áll össze – a vevők igényeinek megfelelő – gépjármű.
A Mercedes gyár igen magas színvonalú logisztikai rendszerén belül a látogatók megismerhették a gyár a gyárban szisztémát, amelynek lényege, hogy a beszállító cég a kecskeméti gyár területén készíti alkatrészeit (ülés, kábelköteg).
A látogatás igazi luxusélménnyel zárult: a vendégek tesztvezetésen próbálhatták ki az autók királyát.
Köszönjük a lehetőséget a Mercedes-Benz Magyarországnak, és további köszönet a ragyogó szervezésért, a vendéglátásért.

mercedes01

mercedes02

mercedes03

mercedes04