A világ leggyorsabb kabrióját mutatja be a Bentley


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

2010.02.18. forrás:origo

630 lóerős teljesítményével és 325 km/órás végsebességével a világ leggyorsabb négyüléses kabriója lesz a márciusi Genfi Autószalonon bemutatkozó Continental Supersports Convertible.
A tavaly bemutatott Continental Supersports Coupe után várható volt, hogy a Bentley előrukkol a sportmodell nyitott tetős változatával, az viszont meglepő, hogy a kupé 630 lóerős, 12 hengeres motorját egy az egyben felhasználják a kabrióba is. Ennek köszönhetően Continental Supersports Convertible nevű modell a genfi premierje után "a világ leggyorsabb szériagyártású négyüléses kabriója" címet viselheti majd, más kérdés, hogy a 325 km/órás végsebességet valószínűleg elég kevesen próbálják majd ki és azt is kizárólag csukott tetővel.
Az alapváltozathoz képest nem csupán a motor teljesítményét növelték, áthangolták a futóművet, közvetlenebbre hangolták a kormányzást valamint mintegy 100 kilót faragtak a közel 2,5 tonnás súlyból könnyebb felnik, kerámiafékek, sportülések és egy sereg szénszálas alkatrész felhasználásával az utastérben. A könnyűnek még így sem nevezhető monstrum 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra hatalmas teljesítményének és állandó összkerékmeghajtásának köszönhetően, amit az Audit fejlesztett. Természetesen a fogyasztásra és szén-dioxid kibocsátásra vonatkozó adatokról mélyen hallgat a Bentley, azt viszont büszkén közölték, hogy a Continental Supersports Convertible motorja - benzin mellett - E85-ös bioetanollal is működik. A márciusi premier után csak ősszel indul a megvadított kabrió forgalmazása, ára egyelőre ismeretlen, de ha a hasonló teljesítményű kupé árából indulunk ki, akkor nagyjából 54 millió forintot kell összespórolni érte. Kihagyhatatlan ajánlatnak tűnik a világ leggyorsabb kabriójának birtoklásáért.