Nagy pontosságú szerszámbefogó


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.16. forrás:gyártástrend

 

A Sandvik Coromant precíziós tokmányokat tartalmazó Hydro-Grip termékcsaládjának legújabb terméke biztonságos megmunkálási teljesítményt nyújt a bonyolult nagyolási műveletekben. A szerszámrendszerek specialistája a Hydro-Grip Heavy Duty (HD) termékkel egyedülálló csillapítási jellemzőket kínál kiemelkedő szorítási erő és szilárdsági jellemzők mellett, ami fokozott nyomatékátvitelt tesz lehetővé az olyan szerszámok teljesítményének javításához, mint például tömör keményfém szármarók, fúrók és dörzsárak.

 

 

A Hydro-Grip HD biztonságosan, kiváló rezgéscsillapítással, nagy kihajlási merevséggel rögzíti a hengeres szárú szerszámokat körszimmetrikus befogási erő alkalmazásával, a szerszám ütésének minimálisra csökkentése és a jelentős nyomatékszintek átvitele érdekében. A kiváló befogási teljesítmény több ezer szerszámbefogáson keresztül állandó marad, megőrizve a megmunkált alkatrész felületének jó minőségét, és meghosszabbítva a szerszám élettartamát. Ráadásul a tokmányok egyedileg kiegyensúlyozottak G2.5 értékig, ami nagy megmunkálási sebességeket tesz lehetővé. A Hydro-Grip HD alapja egy hidraulikus szerszámbefogó rendszer, amely gyorsan, könnyen és ismételten szorítható és kiengedhető speciális nyomatékkulcs használatával. Ez megkönnyíti az egyszerű szerszámbeállítást és szerszámcserét, ami viszont hozzásegít a költséges gépleállások idejének lerövidítéséhez.

A Hydro-Grip nagy pontosságú tokmány termékcsalád garanciát jelent a biztonságos szerszámbefogásra számos alkalmazásnál a nagyolómegmunkálástól a simítófogásokig, 6 és 32 mm közötti szerszámátmérők esetén. A tokmányok – amellett, hogy minden területen fokozzák a megmunkálási teljesítményt – mikronos tűrésükkel javítják a szerszámpontosságot, az alkatrészek felületminőségét és a szerszámok élettartamát.