Parragh: kudarcsorozat, ami ma a kkv-k támogatása címén zajlik


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.10. forrás:vg.hu (02.10.)

A tapasztalatok azt mutatják, ma a Széchenyi kártya az egyetlen eredményesen és életképesen működő, a kis cégeknek valódi segítséget nyújtó rendszer.

Bár szinte folyamatosnak látszik a kormányzati törekvés a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatására, a szakértők egy része nemcsak az intézkedések mértékét kevesli, hanem hatékonyságukat is kétségbe vonja. Abban egyetértenek: az érdekelt cégeknek minden lehetőséget meg kell ragadniuk, ami a túléléshez segít és növekedési pályára állíthat.
Egyszerűen kudarcsorozatnak nevezném, ami ma a kkv-k támogatása címén zajlik" - mondta Parragh László, az MKIK elnöke a Világgazdaságnak.
"A Jeremie programra építették, amelynek rendszere igen alacsony hatásfokkal vegetál. Drága, bonyolult, sok közreműködőt igényel, miközben egyáltalán nem érzékelhetők a kívánatos gazdaságot benne a kkv-kat élénkítő előnyei. A kockázati befektető program révén legfeljebb néhány ezer kis- és középvállalkozást érhető el, a jövőre nézve igen elgondolkoztató, meglehetősen aggályos esélyekkel. A tapasztalatok azt mutatják, ma a Széchenyi kártya az egyetlen eredményesen és életképesen működő, a kis cégeknek valódi segítséget nyújtó rendszer. Sajnos eléggé egyértelmű: hatalmas pénzek folynak el olyan erőltetett programokra, melyekről előre látható, hogy sikertelenségbe torkollnak" - hangsúlyozta Parragh.