A Dürr építi a kecskeméti Mercedes gyár fényező üzemét


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.02.01. forrás: leancenter-MTI

A Daimler a német Dürr vállalatot bízta meg a kecskeméti Mercedes gyár fényező üzemének megépítésével - közölte a Daimler szóvivője hétfőn. A Dürr szóvivője "kétszámjegyű millió eurós" megrendelési összeget említett. Tavaly a Dürr értékesítési árbevétele mintegy negyedével esett vissza az autóipari krízis miatt csökkenő megrendelések következében. Értesítési árbevétele 1,2 milliárd euró lett, 2009-re adó utáni veszteséget helyezett kilátásba.

Az év vége felé már érezhető volt az autóipari kereslet növekedése: ősszel a Dürr csak Kínában három megrendelést kapott 140 millió euró értékben. A megrendelők között volt a Volkswagen és leányvállalata az Audi. Szeptember végén a vállalat megrendelés-állománya 927 millió eurót tett ki.

A kecskeméti Mercedes gyár építésének január 18-i állása szerint már 2011 végén kigördülhet az üzemből az első új típusú A vagy B osztályú gépkocsi. A korábbi közlés szerint a gyár építésének engedélyeztetése gyakorlatilag már lezárult, és megkezdődött a gyárépület felhúzása, ami az év végéig befejeződhet.

A mintegy 800 millió euróból megvalósuló beruházás megvalósulásával évente 100 ezer új típusú A és B osztályú Mercedes készülhet majd a magyarországi gyárban. A kecskeméti gyárban már várhatóan idén nyáron megkezdik a gyártósorok összeszerelését, és a munkavállalók felvétele is felgyorsulhat, mivel jelenleg csak 50 dolgozóval rendelkezik az üzem, az év végére azonban 500-ra bővítenék a munkavállalói létszámot.