Racionalizálásban gyengék a kisvállalatok


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.03.20. forrás: vg.hu

A legtöbb pénzügyi szakértő egyetért abban, hogy a túlélésre való törekvés nem lehet a kisvállalatok egyetlen célkitűzése 2010-ben – áll a pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezet, az ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) által készített felmérésben.

A tanulmány keretében arról kérdezték meg a pénzügyi szakértőket, hogy milyen tanácsot adnának azoknak a kisvállalkozásoknak, amelyek a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a gazdasági fellendülésből ebben az évben. A válaszok alapján az ACCA húsz területet tart kulcsfontosságúnak a kisvállalatoknak adott pénzügyi tanácsadás területén. Ezek közül a legfontosabbak: az üzleti racionalizálás, a költségek, a tervezés, az üzleti stratégia, a fizetőképesség, a likviditás, valamint a minőség és az ügyfélkezelés. Az eredmények alapján az ACCA három külön csoportba osztotta a válaszadókat.
A stratégák csoportba tartozó könyvelők úgy vélik, hogy a fellendülés már folyamatban van. A versengők csoportjához tartozó pénzügyi szakértők úgy vélik, hogy a gazdasági visszaesés a kisvállalkozások számára egy újabb lehetőség, amelyből hasznot kovácsolhatnak. A védekező könyvelők csoportja nem gondolja, hogy a fellendülés a közeljövőben bekövetkezne.