Mit csinál a NASA a Toyotával? - Pont erre vágytak


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.03.30. forrás:vg.hu

Az amerikai közlekedési miniszter bejelentése szerint a NASA és a Nemzeti Tudományos Akadémia is közreműködik a Toyota hibáinak felderítésében. Ray LaHood a Guardian tudósítása szerint elmondta: az elektronikában járta NASA szakértők segítik majd az amerikai autópálya-biztonsági felügyeletet a visszahívásra kerülő Toyota modellek eseteinek kivizsgálásában. A Nemzeti Tudományos Akadémia ezzel párhuzamosan egy körülbelül 15 hónapig tartó felmérés keretében az akaratlan gyorsulással kapcsolatos eseteket és az elektronikus irányító rendszereket méri fel a teljes autóipari ágazatban.

A közlekedési miniszter azt reméli, hogy a frissen az ügybe kapcsolódó szakemberek és a külső szaktudás segíthet annak felderítésében, milyen szerepet játszott az elektronika az akaratlan gyorsulás miatt bekövetkező balesetekben.

A Toyota kommentárjában leszögezte, hogy bízik autói elektronikai rendszerében és együttműködik a kormányzattal. A cég közleményében úgy fogalmaz: éppen ilyen típusú tudományos vizsgálatokat sürgettek. Ezek a mérések segítenek majd különválasztani a tényeket a fikciótól, ezért jót tesznek majd az autógyárnak és az egész iparágnak is.

Ray LaHood miniszter ígéretet tett a Kongresszusnak arra, hogy alapos nyomozást folytat majd a Toyota tulajdonosok balesetei terén és egyben felülvizsgálja, hogy az autópálya-biztonsági felügyelet megfelelő eszközökkel rendelkezik-e a biztonsági kockázatok észleléséhez.

 

Szerző: Guardian - Világgazdaság Online