Pénzpumpa - Nem tépi ki talajából a Volvót a Geely


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.03.30. forrás: vg.hu

Az új tulajdonos Zhejiang Geely Holding Group vezetése mai tájékoztatóján közölte: kész arra, hogy a vételáron felül további 900 millió dollárt pumpáljon a Volvóba, amelynek svéd jellegzetességeit a jövőben is megőrzi. Li Sufu vezérigazgató úgy látja, hogy a Volvo sikerének titka üzleti tevékenységének kiterjedtségében rejlik. A Geely ezért kiterjesztené a Volvo működését azért, hogy ezzel csökkentse az egy autóra jutó költségeket. A kínai tulajdonos 1,8 milliárd dollárért vásárolta meg a svéd márkát, amelybe további 900 millió dollárt injektál a Reuters jelentése szerint.

"A Volvo nem marad Volvo, ha kiszakítjuk szülőföldjéből. A Geely és a Volvo tehát inkább testvéri, mint apa-fiú kapcsolatban lesz majd" – fogalmazott a vezérigazgató, cáfolva azokat a félelmeket, melyek szerint a svéd prémium márka az új tulajdonos hatására elveszítheti jellegzetességeit. Li – akit a The Economist Kína Henry Fordjának nevez – úgy látja, fontos, hogy a Volvo európai üzemei a jövőben is folytassák tevékenységüket.

A Geely a korábbi bejelentés szerint öt év alatt kilencszeresére emelné a Volvo eladásait Kínában, az évi 200 ezer autó eladásához a kínai tisztviselői rétegtől is segítséget vár, akiket az Audiról szoktatna át a svéd márkára.

Szerző: Reuters - Világgazdaság Online