Erősítenék a lízinget a kkv-knál


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2010.04.06. forrás:vg.hu

A lízing bevonása az uniós támogatási programokba jelentősen növelhetné a hazai kis- és középvállalkozások beruházási hajlandóságát – vélik a Magyar Lízingszövetség vezetői.  A lízing társfinanszírozás beemelése egyes uniós támogatási programokba jelentősen emelné azok eredményességét, és növekedne a kis- és középvállalkozások beruházási hajlandósága is – hangzott el a Magyar Lízingszövetség által rendezett mai sajtótájékoztatón.

Hordós Zoltán , a szervezet elnöke közölte: számításaik szerint a célzott, kkv-k számára finanszírozott forrásbevonást lehetővé tevő beruházás-ösztönzés egy év alatt 60-80 milliárd forintnyi új beruházást generálna. Ez a bruttó hazai terméket éves szinten 40-45 milliárd forinttal, az exportot 5-7 milliárddal növelné, és 8-10 milliárd forintos pótlólagos adóbevételt eredményezne az állam számára.

 

Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta:a szervezet által elvégeztetett, ez év márciusában elkészített felmérés szerint a kkv-k jóval pesszimistában ítélik meg helyzetüket, mint egy évvel ezelőtt. A válság súlyosságának megítélése például a szektor körében jelentősen mélyült: a megkérdezettek 78 százaléka érzi ugyanis úgy, hogy a krízis azonos, vagy nagyobb mértékben érintette, mint a versenytársakat, míg a tavalyi, hasonló felmérésben kimutatott arány még csak 49 százalék volt.