A negyedik Audi modell Győrből: A3 RS, 340 lóerővel


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2011.január 31. forrás: Auto Pro

A TT Roadster és Coupé, valamint az Audi A3 Cabriolet után januárban egy újabb, immár negyedik autó is Győrben készül. Ez az A3 RS változata. Motorja 340 lóerős.

 

 

Dobra Zoltán, a győri Audi Hungaria Motor kft. járműgyártásának object vezetője avatta be az újságírókat, így az autopro munkatárását a negyedik győri modell gyártásába, amelyből tavaly 15 darab készült, az idén pedig a fogyasztói igények függvényében megindult a sorozatgyártás.

- Az A3 RS változata a németországi S3-as modellre épülő karosszéria, kis változtatásokkal, így például a spoiler különböző, a sárvédő szélesebb, a hűtőrács is más, a kerekek pedig szélesebbek - mondta Dobra Zoltán. - A jármű motorja öthengeres, 340 lóerős, 2,5 literes benzinmotor.

Dobra Zoltán elmondta azt is, az autók szekvenciában készülnek. A követés azt jelenti, hogy két egyforma modell sosem készül egymás után, hat-nyolc kritérium is van, milyen Audi modell készülhet egymás után. Van jobb- és bal kormányos, diesel, benzines, európai- és amerikai piacra készülő kocsi, ez utóbbi piacra járművel szemben jóval szigorúbbak az előírások, térdvédő légzsák nélkül például nem lehet autót forgalmazni az USA-ban.

 

 

Dobra Zoltán kérdésünkre nem árulta el, hogy az idé várhatóan hány darabot gyártanak a sportos, szupererős és gyors Audi A3 RS verziójából, azt mondta, ezt alapvetően a vevői igények határozzák meg.