Az Opel/Vauxhall fejlesztési programot indít a magyar beszállítóknak


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2011.03.30. forrás: Auto Pro

Az Opel/Vauxhall igazgatósági tagja, Susanna Webber és Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán megállapodást írt alá az autógyártó magyarországi beszállítói bázisának jelentős bővítéséről. Az Opel/Vauxhall beszerző és műszaki csoportjai üzleti lehetőségeket derítenek fel magyar vállalatoknak, és hozzáférést biztosítanak a GM globális beszerzési hálózatához. Susanna Webber a magyar beszállítások komoly növekedését várja. 2010-ben a magyar beszállítók 400 millió eurós forgalmat bonyolítottak le az Opel/Vauxhallal és a GM anyagcéggel.

Az együttműködés részeként az Opel/Vauxhall beszerző és műszaki csoportjai számos együttműködési ülést szerveznek magyar vállalatokkal, köztük kis és közepes méretűekkel. A jelöltekkel megvitatandó üzleti témák között szerepelnek műszaki kérdések, minőségbiztosítás, költségek és szolgáltatások, valamint környezeti és szociális érzékenység.


Susanna Webber üdvözölte a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (HITA) kezdeményezését, amellyel támogatja az autóipari beszállítókat vállalkozói tevékenységük erősítésében: ”Örömmel működünk együtt a HITÁ-val, hogy segítsünk egy erős autóipari beszállítói bázis létrejöttében, amelynek célja anyagok és szolgáltatások fokozott biztosítása a GM-nek.”


A magyar autóiparnak az Opel/Vauxhall részére teljesített jövőbeli beszállításai között szerepel a szentgotthárdi összeszerelő üzem és új motorgyár ellátása, ahol 2012 végén három új motorcsalád előállítása kezdődik meg. Az új termelőüzem építésével kapcsolatban 300 helyi beszállítóval működik együtt jelenleg az Opel/Vauxhall.