KINEVEZTÉK A NOHAC SZAKBIZOTTSÁGAINAK ELNÖKEIT


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter 2014. március 1-i hatállyal öt szakbizottságot hívott életre. A szakbizottságok élére kerülő elnökök megbízóleveleinek átadására a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál került sor. 

Az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) stratégiájával összhangban a szervezet a közelmúltban öt egyedi szakbizottság életre hívása mellett döntött, melyek célja, hogy az adott szakterületeken felmerülő sajátos témákat szakmai tudásukkal segítsék, a speciális projekteket lekövessék, és ilyen módon a teljes észak-magyarországi autóipari szakma professzionálisabb képviseletét ellássák. „Az Észak-Magyarországi Autóipari Klaszter alapszabályzatba is foglalt célja egy olyan szervezeti rendszer létrehozása, amely hozzájárul a csatlakozó vállalatok hálózatának megerősödéséhez valamint világosan meghatározza a feladatmegosztást a tagok között. Bár a NOHAC legfőbb irányítója az elnök és a 6 tagú Klaszterbizottság, ez az irányító szerv méreténél és kapacitásánál fogva sem képes a szakmai feladatmegosztások teljes körű koordinálására és a különböző autóipari szakterületek mélyrehatóbb, specifikus szakmai képviseletére. Ezt a hiányt hivatottak pótolni az újonnan megalapított szakbizottságok, melyek létrehozásával az is célunk, hogy hatékonyabban tudjunk közreműködni az állami és EU-s pályáztatási folyamatokban, és tagjainkat előkészített szakmai anyagokkal lássuk el, illetve együttes fellépéssel növeljük piacképességüket és nemzetközi láthatóságukat” – mondta Csaba Tamás NOHAC klasztermenedzser.

A NOHAC stratégiájához igazodva 2014. március 1-jével a következő szakbizottságok jöttek létre:

- Alkatrészgyártás és Technológia Szakbizottság
- Menedzsment Rendszerek és Szolgáltatások Szakbizottság
- Képzési és Szakképzési Szakbizottság
- Innovációs és Kutatás-fejlesztési Szakbizottság
- IKT-fejlesztési és Információtechnikai Szakbizottság

Az Alkatrészgyártási és Technológiai Szakbizottság élére Török Antalt, a Hőker Kft. ügyvezetőjét, a Menedzsment Rendszerek és Szolgáltatások Szakbizottság elnökévé Herbály Pétert, a TRIGO Quality Support Kft., a TRIGO Csoport magyarországi leányvállalatának ügyvezetőjét, a Képzési és Szakképzési Szakbizottság élére Németh Zsolt kamarai szakképzési vezetőt, az Innovációs és Kutatás-fejlesztési Szakbizottság elnökévé dr. Balla Lászlót, az Innocenter Kft. vezetőjét, valamint az IKT-fejlesztési és Információtechnikai Szakbizottság élére Koleszár Pétert, az Oleander Kft. stratégiai tanácsadóját nevezték ki.

Az elnöki megbízóleveleket Fükő László, a klaszter elnöke ünnepélyes keretek között adta át Miskolcon.

m_image00001.jpg

m_image00002.jpg

m_image00003.jpg

m_image00004.jpg

m_image00005.jpg