Klasztermenedzser Klub Miskolcon


E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Hatodik alkalommal rendezték meg a Klasztermenedzser Klub rendezvényét - ezúttal Miskolcon találkoztak a szakemberek. Az eseményen az akkreditált klaszterek cseréltek tapasztalatot egymással, és ismertették legjobb gyakorlataikat, ezzel is hozzájárulva a hazai hálózatos gazdaság fejlődéséhez.
Jelenleg 27 akkreditált klaszter működik Magyarországon, melyek közel 1000 tagot tömörítenek. Az egy-egy iparágban szerveződött klaszterek tagjainak többsége vállalkozás, de megtalálhatók bennük kamarák, egyetemek, kutatóintézetek, és önkormányzatok is.
A NOHAC Észak-magyarországi Autóipari Klaszter, miskolci székhellyel 2006 óta segíti a régió vállalkozásait a beszállítói kapcsolatok erősítésében a hazai és külföldi autógyárakkal. A tagok többsége fém- és műanyag megmunkáló vállalkozás, de találhatóak köztük tervezőirodák, és egyéb szolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozások is.
A miskolci City Hotelben rendezett Klasztermenedzser Klub találkozón a tagok tapasztalatot cseréltek, és legjobb gyakorlataikat is ismertették egymással. Köszöntőt mondott Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium gazdaságfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára.
A program második napján projektlátogatáson vettek részt a klasztermenedzserek, melynek során betekintést nyerhettek az Ipar 4.0 szerinti termelésbe, melyet a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója, Fükő László – aki egyben a NOHAC elnöke is - mutatta be az érdeklődők számára.

kkm_kep01

kkm_kep02

kkm_kep03